2023-04-18

SVEČIUOJAMĖS VILNIAUS GEDIMINO TECHNIKOS UNIVESITETE


    


Prieš keletą metų Vilniaus kupiškėnų klubas mokslo metų pradžios proga į svečius buvo pasikvietęs Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studijų prorektorių profesorių Romualdą Kliuką. Jis – kupiškėnas, ilgokai dirbęs VGTU Priėmimo komisijos pirmininku, įdomiai pristatė universitetą, studijų programas, stojimo galimybes ir perspektyvas baigus studijas. Ir atvyko ne vienas, o su universiteto pučiamųjų instrument orkestru. Susitikimas buvo įsimintinas.
Džiaugėmės, kai 2021 metais mūsų kraštietis Romualdas Kliukas buvo išrinktas VGTU , jau gavusiu ir «sutarptautintą» vardą Vilnius Tech, rektoriumi, ir sveikinome jį inauguracijos šventėje. Ir buvome pakviesti apsilankyti universitete. Gera proga atsirado, kai į ką tik pastatytą laboratorijų korpusą Plytinės gatvėje įsikėlė net trys fakultetai  iš miesto centro: Transporto inžinerijos, Mechanikos ir Elektronikos.
    Rektorius pirmiausia pakvietė pokalbiui prie kavos puodelio, pristatė universiteto pasiekimus, naujoves, po to, lydimi Transporto inžinerijos fakulteto dekano prof. Olego Prentkovskio, apžiūrėjome naująsias patalpas - Jungtinių mokslų laboratorijų centrą.
    Vilniaus Gedimino technikos universitetas po trejeto metų švęs 70-metį. Šiuo metu jame yra 10 fakultetų, 4 tyrimų centrai, 13 mokslinių tyrimų institutų, 22 tyrimų laboratorijos, studijuoja 8200 studentų iš 81 pasaulio šalies. VGTU bendradarbiauja su 460 universitetų iš 62 pasaulio šalių, yra ATHENA - Europos universitetų aljanso – narys. 49 % studijų programų dėstoma ir anglų kalba, yra doktorantūros studijos 12 mokslo krypčių. 2022 m. Tarptautiniame universitetų reitinge ,,QS World University Rankings 2023“ Vilniaus Gedimino technikos universitetas pateko į pirmuosius 2% reitinguojamų pasaulio universitetų. Čia tik truputis skaičių, bet ir jie iškalbingi. Rezultatai atsiranda tik kryptingai dirbant ir atkakliai siekiant tikslo. O VGTU tikslai, kaip supratome iš rektoriaus Romualdo Kliuko pristatymo, ambicingi.
    Universitetas optimizuoja savo ūkį – ilgus metus buvęs išsibarstęs po visą miestą, šiuo metu jau beveik visas koncentruojasi Studentų miestelyje Saulėtekio alėjos – Plytinės gatvės areale, čia įkurtuvių laukia dar vienas auditorijų korpusas, kuriame įsikurs ir iš senųjų rūmų atkeltų fakultetų administracija.
    Dabar dalis jos laikinai glaudžiasi naujajame laboratoriniame korpuse. Čia dar kuriamasi. Nemažai laboratorinės įrangos iš senųjų rūmų nebetinka naudojimui, dalis naujos dar neatkeliavusi, dalis neišpakuota, bet jau yra ir veikiančių stendų, studijų procesas vyksta. Tarp mūsų klubiečių yra ir baigusių VISI – VGTU, ir dirbusių jame, jiems itin įdomu, kaip keičiasi Alma Mater. Smagu, kad „gimtasis“ universitetas atsinaujina, tobulėja ir įranga, ir studijų procesas, atsiranda naujos studijų programos, gausėja laboratorinės įrangos, didėja studijų mainų apimtys, kyla universiteto reitingai.
    Už šiltą priėmimą, ekskursiją po naująjį laboratorinį korpusą dėkojame kupiškėnui VGTU
rektoriui prof. Romualdui Kliukui, Transporto inžinerijos fakulteto dekanui prof. Olegui Prentkovskiui ir vyresniajam inžinieriui Viliui Mejerui.

Tekstas – Viliaus Bartulio.





VGTU rektorius profesorius kupiškėnas Romualdas Kliukas







Vaizdai pro rektorato langus iš vienuolikto VGTU  aukšto 











Ekskursiją po naująjį laboratorinį korpusą vedė Transporto inžinerijos fakulteto dekanas prof. Olegas Prentkovskis (pirmas iš dešinės) ir vyresnysis inžinierius Vilius Mejeris (pirmas iš kairės)






 Dovanų gavome daugiafunkcinį rašinuką


 Mūsų Vilius moka vairuoti netik Kupiškėnų klubą



 














Nuotraukos Vidmanto Tubelio







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą