2024-01-16

A. Šukio knygos „Atminties dienoraščiai“ pristatymas

     


    Sausio 13 d. Vilniaus mokytojų namų Baltojoje salėje rinkomės į Algirdo Šukio, buvusio Vilniaus kupiškėnų klubo nario, aktyvaus Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio dalyvio, ilgamečio tremtinio Altajaus krašte, tačiau patekusio į dešimtuką garbingų žmonių, padariusių didžiausią įtaką Altajaus kraštui per pastaruosius keturis šimtmečius, prisiminimų knygos „Atminties dienoraščiai“ pristatymą.

    Autobiografinėje knygoje – ir visa jo gyvenimo istorija, ir jį pažinojusių kolegų Barnaule ir Lietuvoje, likimo draugų tremtyje, buvusių studentų, šeimos narių prisiminimai, iliustruoti nuotraukomis, laiškų faksimilėmis. Prisiminimuose įtraukiai aprašytas gyvenimas Sibire, įvairios peripetijos, buitis, gamta ir žmonės, su kuriais – ir vietiniais, ir tremtiniais – Sibire pragyveno bene 40 metų. Yra ir pafilosofavimų, ir papolitikavimų, ir nuotykių. Knyga parašyta vaizdinga kalba, skaityti įdomu.


Leidinį sudarė, rusų kalba parašytus laiškus ir tekstus išvertė į lietuvių kalbą, rankraštinius tekstus surinko kompiuteriu ir knygą suredagavo Algirdo žmona Daiva Šukienė su pagalbininkais. Ji pati ir „Dienoraščių“ pristatymą suorganizavo, ir vedė.

    Pristatymas sutapo su Algirdo gimtadieniu – sausio 12 jam būtų sukakę 97-eri.

 

    V. Bartulis








Nuotraukos V. Tubelio 






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą