2008-05-12

VERKIŲ RŪMAI

Gausus Vilniaus kupiškėnų ir jų draugų būrys, net su Vaitiekūnų anūkėle Dominyka, sulėkė subildėjo į Verkius. Klubo prezidentė Filomena M. visus surikiavo, suskaičiavo ir perdavė Lietuvos gidų gildijos gidei ekspertei Aldonai Mikulionienei, kilusiai iš Kupreliškių Jackūnų giminės, kalbančiai be akcento kupiškėniškai. Daug ką sužinojom, daug ką matėm, patikėjom visomis gražiomis legendomis apie parką, dvarą, jo šeimininkus ir jų architektą, mūsų kraštietį Lauryną (Stuoką) Gucevičių, jo žmoną Bogumilą Hermanovską, jo tris sūnus ir dvi dukras.
Nuotraukose matote mus gražios gamtos apsuptyje, o rūmuose mus ir ypač mūsų damas su meile ir palaima žvelgiančias į padangių amūrus.













Vienas vertingiausių Lietuvoje – Verkių rūmų architektūros ansamblis su kraštovaizdžio parku, senųjų tvenkinių sistema. Savitas Kalvarijų kompleksas – Šv. Kryžiaus atradimo bažnyčia ir Europoje neturintis analogų kryžiaus kelias, Trinapolio vienuolyno ansamblis, istoriškai susiklosčiusių kelių trasos. Įdomus senasis Verkių popieriaus fabrikas.

VISI VILNIAUS kupiškėnai ir jų draugai Gegužės 14 d. (trečiadienį) 14 val. suvažiuoja į Verkių rūmus.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą