2013-07-12

FILOMENOS IR VILIAUS REPORTAŽAS IŠ LINGAUDALAS

Lingaudala prasidėjo rimtu įvadiniu renginiu „Motyvacija+Idėja=Kupiškis, kuris įvyko Kupiškio kultūros centro vitražų salėje. Šis renginys labai plačiai aprašytas Kupiškėnų mintyse “Gundė žuvimi ir intrigavo žvejų rojumi”
Tą patį vakarą, 17 val. Bibliotekoje Algirdas Latėnas skaitė Pauliaus Širvio ir Antano Strazdelio poeziją. Po skaitymų, papasakojo apie savo kelią į aktorystę ir šiuolaikinį teatrą.
Šeštadienį etnografiniame muziejuje atidaryta Akvilės Zavišaitės darbų paroda ir vyko susitikimas su Juozo Baltušio dukra Rita Baltušyte, Akvilės mama. Buvo parodytas filmukas apie Akvilę, pristatytos knygos: „Juozas Baltušis iš arti“ ir „Neprašyk auksinės žuvelės plauti indų“. Rita po filmuko negalėjo ramiai kalbėti, juk prisiminimai tokie jautrūs...Muziejaus salė buvo pilnutėlė, daug gėlių, didelė eilė gauti autografą...
O mieste jau laukė bromai iškraiglioti: Tarmių, Sukilėlių, Lakūnų, Lauryno, praėjęs per bromą gauni medalį su virvele. Jau vakare centrinėj Kupiškio aikštėje vyksta Lingaudalas atidarymas, kur

dalyvauja ne tik Kupiškio atlikėjai, bet ir kitų šalių.
Sekmadienį vyksta mugė, koncertas. O bibliotekoje vyksta dviejų knygų pristatymas, tai: „Kupiškis 2012” ir “Mokytojas Vincas Eidukas“. Dalyvavo ir mūsų klubo nariai Vidmantas Jankauskas, Romualdas Gudas su žmona Danguole ir Vilius Naujikas.
Visus renginius, dalyvius, įspūdžius matysite iš mūsų nepakeičiamo fotografo, užkietėjusio kupiškėno, skapiškėno VILIAUS NAUJIKO nuotraukų. Dakavojam jom.










Filomena visam gražume





Kupiškio marios

Vidmantas Jankauskas





Romualdas Gudas ir Rita Baltušytė

Reportažo autoriai Filomena M. ir Vilius N.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą