2007-09-27

Vilniaus naujienos - Stadionas Šeškinėje


Numatoma, kad Nacionalinis stadionas bus universalios paskirties, su dengtomis tribūnomis ir 25 tūkst. sėdimų vietų. Šalia stadiono antrame etape planuojama pastatyti komercinį sporto centrą, kurį sudarys universalios paskirties sporto salė su baseinu, treniruočių centru ir sporto medicinos klinika, taip pat viena dengta futbolo aikštė, dvi atviros sporto aikštės, atviri teniso kortai bei atviros krepšinio aikštelės.

Sostinėje pasirašyta sutartis dėl Nacionalinio stadiono statybos*N*

2007-10-02


Beveik prieš dvidešimt metų pradėto ir nebaigto statyti stadiono Šeškinėje prieigose pasirašyta Vilniaus miesto savivaldybės ir UAB „Veikmė“ sutartis dėl Nacionalinio stadiono su sporto kompleksu statybos darbų.

Tikimasi, kad iki 2009 metų stadiono statyba bus baigta tiek, kad jame galėtų vykti šventiniai „Vilniaus – Europos kultūros sostinės 2009“ ir Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimo renginiai.

„Didelė šventė ir Vilniaus miestui, ir visai Lietuvai. Pajutome, kad Vilniui kaip būsimai kultūros sostinei, kad šaliai, pasirengusiai sutikti tūkstantmečio jubiliejų, labai reikia didelio stadiono. Atlikus tyrimus nustatyta, jog dauguma stadiono betoninių konstrukcijų yra geros būklės, kai kurias – dėl korozijos ir laiko – reikia tvirtinti, dalį – keisti. „Veikmės“ vadovų nuomone, statyboms prireiks nemažai darbininkų – pirmą pusmetį objekte dirbs 500-600 darbininkų, vėliau prireiks tūkstančio, kurie dirbs trimis pamainomis. Pasak bendrovės specialistų, bus sunkumų logistikos srityje – šalia pramogų centro „Akropolis“ yra nuolatos intensyvus transporto eismas, bus sunku atvežti statybines medžiagas, gaminius, todėl tai teks daryti naktimis.

Stadione bus naujovė – stadioną skersai rėmins metalinė arka, kuri iš toli bus matoma, vakare – apšviesta, o esant blogam orui per arką bus uždengiami ir stadiono aikštė, ir žiūrovai.

Nacionalinio stadiono atidarymas planuojamas 2009 metų vasarą.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą