2015-07-26

ANAPILIN IŠLYDĖJOME ROMUALDĄ BALČIŪNĄ .... (PAPILDYTA)

.


2015m. liepos 23 dieną eidamas 81 gyvenimo metus po sunkios ligos mirė kupiškėnas Romualdas Balčiūnas. Velionis gimė 1935 metų sausio 12 dieną Svidenių kaime, Kupiškio valsčiuje. Mokėsi Kupiškio pradinėje, vėliau Kupiškio vidurinėje mokykloje. Vidurinę mokyklą baigė 1955 metais. Studijavo Kauno politechnikos institute, Hidrotechnikos fakultete. 1960 metais baigė institutą, kuriame įgijo inžinieriaus santechniko specialybę. Pradėjo dirbti Vilniuje, projektavimo institute prie Kurortų valdybos. Po kurio laiko perėjo dirbti į Komunalinio ūkio projektavimo institutą, kuriame dirbo daugiau nei 20 metų, vyresniuoju inžinieriumi. Vėliau dirbo Miestų statybos projektavimo institute. Darbe buvo vertinamas kaip sumanus, darbštus ir pareigingas specialistas.

1965 metais velionis susituokė. Susilaukė dviejų atžalų: sūnaus Dariaus ir dukros Linos.

Vaikai baigė aukštuosius mokslus Vilniaus universitete – sūnus biologijos, o dukra medicinos.

Šiuo metu sūnus profesoriauja Temple universitete, JAV, o dukra, dirba gydytoja Čikagoje.
Velionis turėjo 5 vaikaičius, kuriuos yra lankęs JAV ir nekantriai jų laukdavo vasarą atvykstančių į Lietuvą.
Velionis nuoširdžiai rūpinosi savo motina, nuolat lankydavo ją tėviškėje, padėdavo nudirbti ūkio darbus, o susilpnėjus jos sveikatai, atsivežė ją į Vilnių, į nebaigtą statyti namą. Savo motiną rūpestingai slaugė iki pat jos mirties.
Velionis savo darbščiomis rankomis baigė namo statybą, gražiai sutvarkė aplinką: apželdino dekoratyviniais augalais, pasodino vaismedžių. Į šiuos savo jaukius namus velionis mielai kviesdavo klasės draugus kasmetiniams susitikimams.
Kol leido sveikata velionis nepamiršdavo pasveikinti artimųjų ir draugų gimtadienių ar švenčių progomis.
Velionis buvo aktyvus Kupiškėnų klubo narys, lankydavo klubo organizuojamus renginius, tol kol liga neatėmė jėgų.
Vilniaus kupiškėnų klubas ir 1955 – ųjų metų Kupiškio vidurinės mokyklos laidos klasės draugai reiškia gilią užuojautą dukters Linos ir sūnaus Dariaus šeimoms, giminėms ir artimiesiems.
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą