2011-11-06

Pas mus Henrikas Vaitiekūnas

Mokytoju namų salė apypilnė kupiškėnais ir mielais sveteliais




Giedame kupiškėnų himną. Mūsų svečias ramus ir susikaupęs išklauso mūsų. Tylos minute pagerbiame išėjusius Anapilin ata Antaną ir ata Eliną.


Henrikas savo gyvenimo kelią į žurnalistiką dėstė savo netradiciniu stiliumi. Įsiminė tai, kad svarbiais darbo ir gyvenimo klausimais Henrikas tariasi su, kritiškai į žurnalistiką žiūrinčia, žmona ir priešingai, negu kiti vyrai, jis daro taip kaip pataria žmona. Netradicinis jo pasipiršimas žmonai. Tą jis padarė dar neįpusėjus pirmam šokiui su ja, o ji nieko nelaukdama sutiko ir ...
O klausimų klausimėlių buvo daug. Jis sakė, kad pobrangiai pardavus sąžinę žurnalistai gali gerai uždirbti. Visi krūvoje apkalbėjome daktarę Filomeną, politikę Kazimirą, keletą seimūnų, rašytoją Juozą. Na, o politikos atrodo nelietėm. Knygos rašyti Henrikas nesiruošia, nors gundytas buvo ne kartą.

Liucija, senokai nebuvusi, nustebino mus savo kūrybos pagal Mačernių eilėmis ir scenografija rudens tema, kurią mes pavadinome "Rudens rapsodija".

Henrikas buvo pagirtas tarp moterų, iš kurių vieną ir matote.



Dvi kumutės, nuslinkusios į salės kamputį, kūrė planus ..., neišsigąskit valdžios verst nesiruošia.

Henrikas Vaitiekūnas (gimė 1949 m. rugpjūčio 25 d.Panevėžyje) – Lietuvos žurnalistas, redaktorius, televizijos laidų kūrėjas ir vedėjas.

Baigęs Klaipėdos 5–ąją vidurinę mokyklą ir Klaipėdos muzikos mokyklą, nuo 1968 m. Vilniaus universitete studijavo bibliotekininkystę, lietuvių kalbą ir literatūrą, teisę, žurnalistiką. 1985 m. žurnalisto kvalifikaciją kėlė Bornholme. 1967–1973 m. dirbo laikraščio „Komjaunimo tiesa“, nuo 1974 m. – laikraščių „Valstiečių laikraštis“, „Sportas“, „Gimtasis kraštas“, Šalčininkų ir Vilniaus rajonų laikraščių redakcijose. Nuo 1977 m. Lietuvos televizijos programos „Panorama“ korespondentu.

Vestos laidos: „Kryžminė ugnis“, „Henrikas Vaitiekūnas. Geriau nebūna“ ir kt.

2011-11-01

SUVĖJIMAS LAPKRIČIO 6d.

Sveiki gyvi, brungūs kupiškėnai.

Pronešam, kad mūų suvėjimas vyks lapkričio 6 d. 15 val. Mokytojų namų svetainėj. Dalyvaus svėčias - netradicinis žurnalistas Henrikas Vaitiekūnas. Prošom visus atait. Kaip visadu - atsinėšt sumuštinių, gėrų ūpųir pinigėlių nario mokesčiui užmokėt.

Lauksma.

Klubo valdyba