2011-08-24

VIEŠNAGĖ VIRDŽINIJOJE BAIGTA Nr.4













,

Pabuvojau Vašingtone. Miestas pavadintas pirmojo Amerikos prezidento vardu , nes vietą sostinei išrinko pats prezidentas. 1791m Merilendo ir Virdžinijos fedaraline valdžia prie Potomako upės išskyrė 100 kvadratinių mylių žemės.

Didžiausios įžymybės tai Baltieji Rūmai, Kapitolijus- Kongreso Rūmai, Nacionalinis Muziejus,Meno galerija.Daug aikščių ir kiekvienoj yra paminklas. Labiausiai gerbiamas Linkolnas už tai kad laimėjo Pilietinį karą ir 1885 m. panaikino vergovę. Jam stovi didžiausias paminklas. Prie Memorialo esantis ežeriukas apsodintas sakurom ir kai pavasarį jos sužydi iš visos Amerikos važiuoja žmones jomis pasigrožėti. Vašingtonui pastatytas 169 m aukščio obeliskas.

Ką galima pamatyti tokiame mieste per vieną dieną? Vienam muziejuj vienos dienos mažai.Keliuose muziejuose perbėgau po keletą salių.Susidariau vaizdą, kokia jų didybė, sutelktos medziagos gausybė. Apžiūrėjau visų prezidentienių aprėdus, gyvūniją, mokslo raidą, žemes lobius. Mačiau patį didžiausią deimantą. Visų muziejų lankymas nemokamas.

Miesto pastatai žemi , bet dideli ir masyvūs. Prie Kapitolijaus atsidūriau jau sutemus.Bet tai tik dar gražesnis reginys. Tvenkiniai , fontanai, žydintys krūmai lempų šviesoj dar gražiau atrodo. Visur švara tvarka ir ramybe. Baltieji Rūmai rimčiau saugomi , prie jų arti neleidžia apsauga.

Aplankiau dar vienas kapines. Tai Hollywood Cementery kapines, atidarytos 1849m . Lankytinos dėl garsios istorijos, sklindančių legendų ir gražaus gotikinio stiliaus. Čia palaidoti 2 Amerikos prezidentai James Monrol (1758-1831) ir Johv Tyler (1790-1831), 6 Virdžinijos gubernatoriai, 2 Auksčiausio teismo teisėjai, 22 Konfederatų generolai ir virš 18000 konfederatų kareivių. Tai kažkas panašaus į mūsų Rasas.

Baigiu viesnage Virdzinijoj, iki pasimatymo Lietuvoj.

Aldona M.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą