2011-08-08

Netekome Valdemaro Kukulo

2011m. rugpjūčio 6d. Vilniuje mirė Valdemaras Kukulas - poetas, literatūros kritikas, eseistas, žurnalistas. Lietuvių kultūra neteko išmintingo publicisto, įžvalgaus kritiko, autentiško lyriko.

V. Kukulas gimė.1959 m. vasario 7 dieną, Kupiškio rajone Noriūnų kaime. 1966 m.-1977 mokėsi Kupiškio vidurinėje mokykloje. 1982 m. baigė žurnalistiką Vilniaus universitete. Jau 1972 m. respublikinėje spaudoje buvo išspausdinti pirmieji poeto eilėraščiai. Nuo 1984 m. Lietuvos rašytojų sąjungos narys.. Dirbo žurnaluose „Nemunas“,.„Pergalė“, „Metai“, bendradarbiavo dienraščiuose „Komjaunimo tiesa“, „Respublika‘, žurnale „Naujoji Romuva“, Žinių radijuje. Jo publikacijos buvo spausdinamos, „Šiaurės Atėnuose“, „ Bernardinuose“, internetiniuose puslapiuose.

V.Kukulas išleido šešis poezijos rinkinius, eilėraščių vaikams bei eseistikos knygas. 2000 metais menininkui buvo skirta Lietuvos rašytojų sąjungos premija už poezijos rinkinį "Aštuoni gėli vakarai". 2007 metais V.Kukulas tapo penktuoju A.Miškinio literatūrinės premijos laureatu už eilėraščių knygą „Judas taipogi danguj“ ir aukštaitiškos dvasios puoselėjimą poezijoje.. Tais pačiais metais buvo apdovanotas Kultūros ministerijos metų premija už nuopelnus kultūrai. 2009 metais jo eilėraščių rinktinė "Mūsų šitie dangūs" buvo įvertinta Jotvingių premija.

Dar nespėjo išblėsti įspūdžiai iš 2009metų lapkričio mėnesio susitikimo mūsų klube su kraštiečiu – poetu Valdemaru. Gausiai susirinkę klausėmės įdomių pamąstymų apie save, lietuvių literatūrą, politiką.

Mes, Vilniaus kupiškėnai, liūdime dėl mūsų kraštiečio rašytojo Valdemaro Kukulo mirties, užjaučiame jo šeimą ir artimuosius

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą