2011-07-19

REPORTAŽAS IŠ VIRDŽINIJOS NR. 2










Mieli p. A., mieli visi kupiškėnai,

Naujas kraštas nauji įspūdžiai.

Pirmas krikštas buvo tornado.Užklupo Fredericksburge, važiuojant iš oro uosto.Užejom į parduotuvę ir staigiai įsijungė šviesos signalai, ėmė kaukti sirenos. Tuoj atsirado žmogus su mikrofonu, suvarė visus į tokį užukaborį ir ten ištysusiais veidais laukėm laimingos pabaigos. Kauke gaisrines, greitosios pagalbos , policijos mašinos. Perkūnija, žaibai ir galingas vėjas – viskas kartu atrodė kraupiai.Parduotuves vežimelis pakeltas skrido kaip medžio lapas. Ačiū Dievui , kad buvom patalpoj.Nustebino pasiruošimas ir skubūs saugos tarnybos veiksmai.

Aplankiau pirmo skrydžio vieta, iš kur 1903 m pakilo broliai Raitai (Orvill ir Wilbur Wright).Vietą žymi granitinis memorialas ir aviatorių skulptūros. Atstatytas angaras ir sklandytuvo modelis.

Esant prie vandenyno mačiau linksmą aitvarų fiesta. Nuo aukštų smėlio kopų į dangų kilo didžiuliai įvairių formų aitvarai. Gaila , bet aš kopų viršaus nepasiekiau. Žmones karštam smėlį kasa duobes iki drėgno smėlio, atvėsina kojas ir kopia toliau.Dangaus ir vandenyno fone spalvotos figūros atrodo nuostabiai.

Kaimo vietovėse ūkiai su karvių, avių bandomis. Pasėliai daugiausia kukurūzai, nors matėsi rugių ir miežių laukai. Tvarkingi technikos ir pašarų angarai. Niekur prie sodybos nemačiau daržų ar sodų. Matyt jų daržai ir vaismedžiai vidinėj kiemo pusėje.

Daug ukių, kurie augina braškes, šilauoges, abrikosus ir kitką. Čia seniai populiarus toks verslas. Ir aš rinkau šilauoges. Krūmai aukštesni už žmogų.

Džiaugiamės krepšininkų pergale.

Linkiu visiems geros vasaros.

Aldona M.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą