2011-05-24

"Poezijos pavasarėlis" Adomynėje

.

Virginija, Filomena, Aušra, Gražina......................Filomena, Aliutė, Aušra, Gražina, Silvestras

Grupė Vilniaus kupiškėnų klubo narių, pakviesti Adomynės bendruomenės pirmininkės Virginijos Pakalniškienės, gražų gegužės šeštadienio rytą atvykome į puikų, restauruotą Adomynės dvarą. Išpuoštoje dvaro verandoje jau laukė šeimininkai ir kiti rajono poezijos mylėtojai. Virginija Pakalniškienė ir pagrindinės mokyklos direktorė Danguolė Mašauskienė papasakojo apie šią, jau tapusią tradicine ir jau aštuntą kartą rengiamą šventę. Vedančiosios Agnė ir Valda šiltai pristatė poetus ir atlikėjus: Kupiškio Lauryno Stuokos – Gucevičiaus gimnazijos moksleives Viktoriją ir Rimantę, kurios atliko savo kūrybos dainą, Adomynės moksleivių mišrų kvintetą. Savo kūrybos eilėraščius skaitė mokytoja Aušra Uldukienė, šimonietė Vida Kaulakienė, savo eilėraščių rinkinį pristatė Regina Baltrūnienė iš Kupiškio. Mūsų klubo narė Aušra Kazlauskienė ne tik pristatė savo eilėraščių rinkinį „Rankinukas“ , bet ir vaizdingai ir linksmai papasakojo jo atsiradimo istoriją. Ji rašo: „O dienos eina vis trumpyn...pasaulis mano toks mažiukas: jį lengva būtų sutalpint į vieną mažą rankinuką“. Panevėžietė Ieva atliko kelias savo kūrybos dainas, o Justas, gana įspūdingai, pritardamas gitara, deklamavo Paulių Širvį.

Pasėdėję prie vaišių stalo, apžiūrėję Adomynės dvarą, aplankę klubietės Gražinos Berkelienės sodybą, vaizdingomis Viešintų, Andrioniškio ir Anykščių apylinkėmis, nepamiršę aplankyti Puntuko brolį, kupini gerų, įspūdžių grįžome į Vilnių.

Dėkojame Adomynės bendruomenei už nuostabiai praleistą laiką ir laukiame kitų susitikimų.

Filomena M.
Foto Vytauto P.
























NUOTRAUKOSE: 1. Aušra apie "Rankinuką" be rankinuko. 2. Prie dvaro. 3. Po Gražinos alyva. 4. Ieva. 5. Pas Gražiną. 6. Kupiškietės, ko gero grynos. 7. Kūrybos pristatymas. 8. Prie Puntuko braliuko. 9. Mišrus kvintetas. 10. Justas - visam gražume.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą