2010-09-20

FILOMENOS DARŽELIS


Stanislava Meškienė ir Filomena Marčiulioniene kompanijoje su Žybartu Simonaičiu po Vilniaus mero apdovanojimu už gražiai tvarkomus daugiaaukščių namų darželius. Įdomu, kurios darželis dailesnis ?



.
Vilniaus Rotušėje buvo pagerbti ir sostinės mero padėkos raštais apdovanoti Vilniaus miesto teritorijų tvarkymo konkurso „Žydintis Vilnius“ 2010 m. nugalėtojai, taip pat geriausiai mieste tvarkomų sodo sklypų savininkai.

„Dėkojame visiems, kuriems rūpi Vilnius, kurie ugdo meilę grožiui ir pagarbą miesto žaliajam rūbui, gyvenamajai aplinkai. Nuo jūsų pastangų mūsų miestas tampa gražesnis ir malonesnis tiek kaimynui, tiek tolimos šalies svečiui“, – sakė Vilniaus mero pavaduotojas Romas Adomavičius.

Sostinės seniūnijos šiemet jau 13-ą kartą išrenka pačius tvarkingiausius, gražiausius savo teritorijose esančius objektus, kurių savininkai tradiciškai, prieš žiemos sezoną, įvertinami ir pagerbiami.
..............................
Už geriausiai prižiūrimus ir tvarkingiausius daugiabučių namų kiemus buvo apdovanoti ir bendrijos, ir asmenys, kurie labiausiai prisidėjo prie kiemų tvarkymo – Žvėryno 208 daugiabučių namų savininkų bendrija „Bebras“ (Kęstučio g. 38/7-9), Kazimiera Vaitkienė (Noragiškių g. 11), Renata Makštutienė ( Noragiškių g. 19), gyvenančios Verkiuose,
Filomena Marčiulionienė (Gelvonų g. 7), gyvenanti Šeškinėje, Jonas Bugailiškis, gyvenantis Aušros Vartų g. 17, Senamiestyje, Karoliniškių gyventoja Stasė Mejerienė, gyvenanti D. Gerbutavičiaus g. 3.

.................

Rudeninis Vilnius 2010“ parodos tikslas – supažindinti miestiečius su floristikos menu, jo plėtros galimybėmis bei augalų komponavimo technikų įvairove.

Parodą surengė Vilniaus miesto savivaldybė, Gamtos tyrimų centras ir Lietuvos floristų asociacija.

















Istorija darželio paprasta. Kadangi užaugau kaime, tai matyt turiu savyje geną- meilę žemei, gamtai, augalams, gėlėms. 1995 metais radusi laisvą plotą uždarame kieme, pradėjau gėlių sodinimą, t.y. darželio kūrimą. Pradžia buvo įdomi. Kaimynas, gyvenantis pirmame aukšte, atsiuntė iš darbo pora vyrų, kurie surentė man tvorelę, kad ilgapirščiai neskintų gėlių ir šuniukai nevaikščiotų po darželį. Pasirodo, ploto neužteko už tvorelės. Palengva, kasmet tas plotas plėtėsi į 2 kartus didesnį. Kitoje pusėje šaligatvio trikampė vieta, kažkada buvęs darželis, labai negražiai derėjo prie mano gėlyno. Teko perkasti ir tą trikampį paversti rūtų darželiu.



Praeinantys, pamatę kuriamą darželį, pradėjo nešti iš savo sodų gėlių daigus, svogūnėlius. Vilniaus kupiškėnai Žybartas Simonaitis ir Gediminas Kaluina su priekaba atvežė akmenų ir keletą kartų Žybartas nupjovė žolę. Dabar turiu žoliapjovę, todėl žolę pjaunu pati. Iš kelionės į Šventąją klubiečiai parvežė nuo jūros akmenukų darželio puošybai.Labai dėkinga. Juokais kalbant, gavosi tarsi kolektyvinis darželis.



Maloniausia tai, kad ne tik sau sukūriau erdvę, malonią širdžiai, bet ir visiems pro kiemą praeinantiems. Kiekvieną dieną girdžiu žodžius: kaip čia gražu. Bet juk čia tik paprastos gėlytės: gvazdikai, zinijos, astrai, kanai, medutis ir t.t. Tie gražūs padėkos žodžiai man didelis malonumas, tai įkvepia eiti toliau.



Savo pavyzdžiu kviečiu vilniečius kupiškėnus atkreipti dėmesį į savo namo aplinką..Ogal yra vietos pasodinti gražiam medeliui ar gėlytei. Klausiu, gal kas norite pasidalinti ar pasikeisti gėlių daigais ar svogūnėliais?



Kviečiu susipažinti su mano darželiu – adresas: Gelvonų 7-54, įėjimas į kiemą. Būsiu pamaloninta.



Filomena

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą