2010-09-07

Dviejų Nusipelniusios mokytojos Felicijos Jakutytės laidų auklėtinių susitikimai



26-osios laidos






Pirmą rugsėjo šeštadienį įvyko Kupiškio vidurinės mokyklos 26 laidos abiturientų, baigusių 1965m., susitikimas. Tai buvo jau devintas kartas kai susirenka šios laidos buvę abiturientai. Nuo 1975 m. susirenkame kas 5 metai.







Susitikimą pradėjome nuo mirusiųjų mokytojų ir klasės draugų pagerbimo. Šiame susitikime jau nebebuvo "B" klasės auklėtojo, žinomo matematikos mokytojo Alfonso Dubrindžio.



Išėjo amžinybėn. Ant jo ir kitų mirusiųjų kapų uždegę žvakutes ir padėję gėlių, pasimeldėme už juos bažnyčioje.

Po mišių susirinkome naujai išdažytoje mūsų mokykloje dabar jau besivadinančioje Stuokos- Gucevičiaus gimnazija.

Kiekvieną kartą buvusių abiturientų susitikimuose dalyvauja mūsų visų mylima ir gerbiama "A " klasė auklėtoja, Kupiškio krašto Garbės pilietė, Nusipelniusi mokytoja Felicija Jakutytė. Ir šįkart, nepaisant garbaus amžiaus, jį buvo tokia pat kaip ir anksčiau- guvi, linksma ir sąmojinga.
Net negalėjome patikėti, kad taip greitai prabėgo 45 metai nuo paskutinio skambučio , kai nusifotografavę ir apsikeitę su bendraklasiais savo nuotraukomis, išlaikę baigiamuosius egzaminus, gavę nuo savo auklėtojų, mokytojų ir tėvų palinkėjimus, palikome šią mokyklą ir pasklidome po pasaulį. Dabar, kai jau laiko pasidabruotais plaukais "senjorai ir senjoritos", susirinkome šioje, irgi gerokai pakitusioje ir kitaip pavadintos mokyklos klasėje, daugeliui iš mūsų prisiminė tie prasmingi palinkėjimų žodžiai, kiekvienam pasakyti ar užrašyti auklėtojų dovanotų nuotraukų antrose pusėse. Klasėje visi susidomėję klausėmės bendraklasės Gėnės Audickaitės jaudinančių posmų apie motiną. Apsilankėme mokyklos muziejuje.




Nuvykome prie daugeliui neišdildomus romantiškus prisiminimus palikusio Atodūsio tilto, Kupiškio marių, pasivaikštinėjome po išgražėjusį Kupiškį, pasipuošusį skulptoriaus H.Orakausko kūriniais.

Vakare visi susidomėję žiūrėjome Kauno televizijos žurnalistų Dalios, Antano Budrių ir Svetlanos Gužauskienės sukurtą televizijos filmą apie mūsų auklėtoją Feliciją Jakutytę "Tiesa, kuri saugo". Laikas nepastebimai greitai prabėgo skambant muzikai, dalijantis prisiminimais, bežiūrint mokyklos laikų ir ankstesnių susitikimų nuotraukas.

Vidmantas Tubelis










36-osios laidos





Rugsėjo 4-osios saulėtą popietę, lyg po eilinių vasaros atostogų, prie mokytojos F. Jakutytės namų klegėdami ir juokdamiesi rinkosi Kupiškio Vl. Rekašiaus vid. mokyklos 36-osios laidos abiturientai. Draugiškai pasidalinę savo mylima Auklėtoja su dešimtmečiu vyresniais rekašiečiais, visi rinkomės dažais kvepiančioje mokyklos klasėje dar vienai Auklėtojos pamokai. Žvelgdami į besišypsantį, tarsi laiko nepaliečiamą Auklėtojos veidą, jautėmės tokie pat triukšmingi mokinukai, kaip ir prieš 35 metus ...


Pamoka prabėgo nepastebimai greitai ir nesinorėjo išeiti iš klasės ...






Dalindamiesi prisiminimais rinkomės į Auklėtojos namo kiemą, kur pasodinome (susitikimui prisiminti) šilauogių krūmą.

... Ir pro šalį ant riedlentės skriejančiam jaunuoliui mes atrodėme keisti, neaišku dėl ko besijuokiantys "dėdės" ir "tetos".

Tik mes, žvelgdami į vienas kito laiko paretušuotus veidus, matėme tuos pačius, niekuo nepasikeitusius klasiokus, kurių tarpe stovėdama jaučiau, kaip gerumo, artumo šiluma užlieja širdį ...

Argi ne stebuklas , kad pasisekė turėti tokią nuostabią AUKLETOJĄ ir KLASĖS DRAUGUS, kurių dėka, nors trumpam, galime sugrįžti atgal, ten, kur buvome nerūpestingi ir linksmi ...



Vitalija Galvanauskaitė - Valuckienė




Nuotraukos : Linusio Aleknos, Kęstučio Sasnausko, Rūtos Mickevičienės ir Vidmanto Tubelio

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą