2008-12-12

Mirė ANTANAS GARBAUSKAS









Eidamas 76 metus po sunkios ligos mirė Vilniaus kupiškėnų klubo narys, skapiškėnas , žymus vitražininkas, DLK Gedimino ordino kavalierius Antanas Garbauskas.
Antano tėtis buvo geležinkelietis, todė Antanas mokėsi Obelių,
Panemunėlio, Kupiškio ir Panevėžio vidurinėse mokyklose.
Mūsų šeima – tai ištisa geležinkeliečių dinastija. Aš esu vienintelis, išdavęs geležinkelį. Dar besimokydamas Panevėžio I-oje berniukų gimnazijoje (dabar J. Balčikonio gimnazija) svajojau apie tapybą. Jau bebaigiant gimnaziją, išgirdau, kad Dailės institute labai daug laiko skiriama žmogaus anatomijos studijoms. Ėmiausi darbo. Kruopščiai nupiešiau anatomijos atlasų kopijas ir nuvežiau į Dailės institutą kartu su kitais namų darbais. Šie piešiniai ir nulėmė komisijos nuomonę, kad „šis tiek kruopštumo ir kantrybės rodantis kandidatas puikiausiai galėtų studijuoti vitražą“. Nors ir labai norėjau studijuoti tapybą, teko sutikti su dėstytojų nuomone ir mokytis vitražo meno. Iš pradžių nebuvau patenkintas, tik vėliau supratau, kaip tai įdomu. Jau pirmą kursą baigdamas nebejutau noro būti tapytoju.
Plačiau : http://www.bernardinai.lt/index.php?url=articles%2F88913


Nuotraukose : Antanas Garbauskas Vilniaus kupiškėnų klubo sueigose








Nuotraukose : Vilniaus kupiškėnų apsilankymo Menų gimnazijoje momentai. Antanas Garbauskas, Liucija Venslovaitė, Žybartas Simonaitis, Nijolė Kinderytė. Prie M.K.Čiurlionio biusto stovi kolegė Nijolė Kinderytė, Antanas Garbauskas ir mokslo draugė Živilė Mačionienė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą