2008-03-12

Šventėme Kovo 11


Lietuva antradienį minėjo 18-ąsias nepriklausomybės atkūrimo metines. Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo aktą 1990 m. kovo 11 d. paskelbė Lietuvos Aukščiausioji Taryba - Atkuriamasis Seimas.
Nepriklausomybės atkūrimo metinių proga Seime vyko iškilmingas posėdis. Vidurdienį Nepriklausomybės aikštėje surengta trijų Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonija, vyko Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos ir trijų valstybių karinių orkestrų paradas. Šventinius renginius užbaigė Latvijos, Lietuvos ir Estijos karinių pučiamųjų orkestrų parodomoji programa ir koncertas "Šaukiu aš tautą" sostinės Katedros aikštėje.
















Šventiniuose renginiuose apsilankė ir Vilniaus kupiškėnai, bet vieni buvo per toli, kiti per greiti, todėl į foto objektyvą pateko tik keli.

Foto nuotraukose matote šventės momentus. Pasižvalgę pamatysite mūsų paraduojančius ir saliutuojančius karius, tolumoje valdžios vyrus ir moteris. Čia rasite DLK laikų šarvuotus karius ir trijų Baltijos valstybių paraduojančius ir muzikuojančius orkestrus.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą