2007-08-20

Viliui Dunduliui tik - 73

V.Dundulis žavi jaunatviškumu ir universalumu

Jonas GARADAUSKAS

Dar Kupiškio vidurinėje mokykloje jaunasis Vilius išbandė daug sporto šakų. Labiausiai traukė sunkioji atletika, pateko net į Lietuvos rinktinę. Šios sporto šakos specialybę pasirinko ir stodamas į Kūno kultūros institutą.

Čia dar susižavėjo irklavimu. Vienoje dvivietėje irklus spaudė tuomet su bendrakursiu, šiandien su bendradarbiu, profesoriumi Juozu Rauckiu. Su šia sporto šaka neatsisveikino ir atvykęs dirbti į Šiaulių pedagoginį institutą. Po kurio laiko V.Dunduliui buvo suteiktas tarptautinės kategorijos teisėjo vardas. Teko teisėjauti net Maskvos olimpinėse žaidynėse.

Jubiliatą draugai pažįsta kaip reto universalumo sporto mėgėją. Dar studentaujant kurso draugai Vilhelmą “perorientavo” į slidinėjimą. Jis sėkmingai pasirodydavo tuomet populiarios dvikovės (18 kilometrų trasa ir šuoliai nuo tramplyno) varžybose.

Energijos turėjau daug, daug sporto šakų išbandžiau, - prisimena V.Dundulis. – Institutą baigdamas suskaičiavau, kad esu net vienuolikos sporto šakų - slidinėjimo, sunkumų kilnojimo, lengvosios atletikos, graikų ir romėnų (tuomet klasikinių) imtynių, dviračių sporto, tinklinio, fechtavimo, gimnastikos, stalo teniso, irklavimo, orientavimosi sporto atskyrininkas.

Nuo 1971 metų Vilhelmas Dundulis - uostamiestyje. Iš pradžių dirbo miesto aukštųjų mokyklų fakultetuose, o paskui - Klaipėdos universitete. Ruošė kūno kultūros mokytojus. Dirbo jubiliatas ir mokslo srityje: yra paruošęs mokslinių darbų, tyrinėja vaikų laikyseną ir jos sutrikimus, pėdos deformacijas, sukūrė aparatą laikysenai įvertinti.

Vilhelmas laisvalaikiu – prisiekęs medžiotojas ir sodininkas. “Medeinos” būrelio narys net 36 metus klampoja po mišką. Būrelio vyrai jau pasveikino su suteiktu Lietuvos medžiotojo garbės vardu.

Neįsivaizduoja V.Dundulis savo laisvalaikio be sodo. Vasarą jame ir tegyvena. Pasodinęs 150 medžių, šalia sodo augina mišką, kuriame jau ir grybų randa.

Gyvenimą pragyveno kartu su žmona Stase. Prieš 44-erius metus sumainę žiedus, užaugino sūnų ir dukrą. Vilmantas anksčiau sportavo, buvo neblogas penkiakovininkas, dabar - verslininkas. Gintarė - dailininkė, turi dizainerės specialybę. Vaikai padovanojo tris vaikaičius: Ugnę ir Arną (sūnaus atžalas) ir Godą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą