2007-07-09

Virgilijus Alekna apsilankė Klube


IŠ KLUBO ARCHYVO

V. Alekna susitiko su kraštiečiais.

2005 m. lapkričio 6 d. dukart olimpinis ir dukart pasaulio čempionas Virgilijus Alekna susitiko su Vilniaus kupiškėnais. Vilniaus kupiškėnų klubas kas mėnesį rengia kraštiečių susitimus, į kuriuos kviečia žymesnius kraštiečius bei kitus įdomesnius žmones.

Prieš pusę metų klube apsilankė mūsų kraštiečio Eduardo Jurėno, gimusio Plundakų k. dailininko grafiko, Dailės instututo docento žmona Vilija Jurėnienė su dukterimis. Kraštiečių peržiūrai buvo išstatyti E. Jurėno grafikos darbai. Popietė praėjo labai įdomiai ir šiltai.

Ir štai prieš keletą dienų klube apsilankė žymiausias nepriklausomos Lietuvos sportininkas Virgilijus Alekna. Sugiedojus Lietuvos himną, klubo narys Vytautas Pivoriūnas pristatė svečią kraštiečiams. Trumpai ir kukliai papasakojęs apie save Virgilijus buvo apipiltas klausimais į kuriuos išsamiai, kantriai, kai kada su humoru atsakinėjo kone dvi valandas. Daug ką apie ji sužinojome. Stebėjomis jo aukštu ūgiu, plačiu rankų mostu. Stebino jo lieknumas lyginant su kitu lietuviu, pasaulio stipruolių čempionu Žydrūnu Savicku. Pasijuokėme, kai Virgilijus pasakė, kad du olimpiniai medaliai skirti sūnums. Kažkas paklausė ir tiesiog pasiūlė, kad trečią olimpinį medalį reikia skirti broliukų sesytei. Virgilijus atsakė, kad pagalvosiąs.

Aptarėm gimtojo Kupiškio rajono mero L. Apšegos įteiktus gintarinį ir auksinį diskus. Paklaustas ar ir juos pamėto, sakė, kad bandė juos mesti, kad įsitikinti kaip skrenda, bet labai gražūs ir pagailėjo sugadinti. Įdomu kokį diską įteks kraštiečiai, Virgilijui iškovojus trečiąjį olimpinį apdovanojimą.

Padarėme keletą šeimyninių nuotraukų su Virgilijumi. Jis kiekvienam iš mūsų padovanojo po savo nuotrauką su autografu. Nuotraukoje jis stovi ant olimpinio pjedestalo per apdovanojimą Atėnuose.

Išgėrę po taurę vyno į mūsų olimpiečio sveikatą ir būsimus jo laimėjimus, sugiedoję Kupiškio himną, laimingi Vilniaus kupiškėnai skirstėsi namo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą